torsdag 30. september 2010

Roser og pms!

ja, jeg fikk en nydelig bukett med hviteroser av mannen i går og alt han fikk tilbake var kjeft stakkars mann. han fikk nemelig kjeft for å ha kjøpt så stor buket når alle vasene våre ligger i flyttelasset på låven. det burde han jo tenkt på! uff det er da man i ettertid innser hvor urimelig man er og at pms hormonene kødder med kroppen din. det er godt vi er gift så han ikke kan stikke av :) og Leah fikk fin parkdress/vinter dress av svigermor/bestemor i går. det er for inni som kan tas ut så den kan brukes som både høst og vinter dress. foreløbig ser den litt stor ut, det er str. 4 år men jeg ville ikke hatt mindre, det blir bare dumt. men som jeg så på tv 2 hjelper deg i går så har det ikke noe å si når man kan stramme den i livet. tusen takk svigermor :)
her er foresten det jeg kom hjem med fra loppis på lørdag, stusselige greier. det var et veldig lite loppemarked og det var ikke noe som fanget min oppmerksomhet, bortsett fra disse to søte flaskene.


så nå skal jeg bare prøve å kontrolere pms en min resten av dagen, jeg har allerede kranglet med Leah sin hun nektet og rydde opp etter å ha sølt cherrios utover gulvet. men etter en god stund med stahet (kan ikke skjønne hvor ho har det fra) og litt tid aleine på rommet fant ho endelig ut at det var lettere og rydde etter seg! nå vasker vi leiligheten og gleder oss til besøk fra tante camilla og min nydelige nevø johannes!

onsdag 29. september 2010

mine tanker går til....

Våre gode venner, Espen og Kathrine og ikke minst lille Elias. som går igjennom en utrolig tung tid nå. vi tenker masse på dere og ber om styrke for dere gjennom denne tiden.

oppdatering:

det meste av hvitevarer er på plass på kjøkkenet... og jeg er veldig fornøyd men ALT!
og vasken ble veldig fin, den er ikke montert ennå og vi venter kran snart..

mannen er veldig gira på den flotte oppvaskmarskinen av alle ting..
her demonstrerer han hvordan man kan legge kniver og gafler...


litt lister i taket er på plass..


og rundt vinduene, induksjons toppen vi finne var feil så vi venter den nye rette koke toppen om ett par dager..

og så må vi få bestemt oss for en ventilator!





skapene kommer opp på denne siden av veggen.. og så kan man se hvordan det blir med sitte benken.. nå må jeg bare få laget pute(r)..


ellers har jeg malt komoden som skal stå på badet oppe, og mannen har skjert plass til vasken.. tror det blir veldig bra.. men, skummelt og skjere i en hundre år gammelt møbel som har vært i familien da!














søndag 26. september 2010

to do list:

  • - flis legge vegger og gulvet inni dusjen og montere blandebatteri og dør i dusjen.
  • - fuge flisen på vaskerommet, i dusjen og på kjøkkenet.
  • - gjøre ferdig det eletriske arbeidet og sette opp lys og lamper på vaskerommet.
  • -sette opp vask, lage benk og sette opp doen på vaskerommet.
  • - liste vaskerommet og flekke over etterpå.
  • - olje ferdig kjøkkenbenken og montere ferdig kjøkkenet og hvitevarer

  • - liste ferdig på kjøkkenet og flekke over taket og div.
  • - gjøre ferdig det eletriske på kjøkkenet og sette spotter i taket.
  • - bytte ruter i nesten hele huset, de som er pungtert.
  • - lage ferdig sittebenken på kjøkkenet og andre detaljer som knotter på dørene.
  • - liste ferdig i stua og flekke og over taket og div annet.
  • - tapetsere trappegangen og liste der.
  • - lakke trappene og male taket i gangen.

  • - liste ferdig i ytter gangen og male utgangs døra.
  • - gjøre ferdig det eletriske i gangene og sette opp lamper.
  • - liste ferdig på soverommene oppe og flekke og male over.
  • - gjøre ferdig det eletriske på soverommene og sette opp lamper.
  • - male og montere komoden som skal brukes til vask på badet oppe.
  • - lise ferdig og tette med silikon på badet oppe.
  • - sette opp toalett, lamper og div annet på badet oppe.

  • - male dører, vinduer og språsser til div rom.
  • - ordne kottet oppe til et greit kleskap.
  • - male div møbler: komode til gangen, spisestuebordet, hylle til badet, krakk.. osv.
  • - kjøre x antall hengere med søppel på dynga, helst før snøen kommer :)
  • - ned vasking av hele huset før vi kan flytte inn møbler og oss selv.




så her er vår grovt satt opp "to do list" som vi satt opp i går kveld, jeg synes den ble lang!! bare vi kommer oss inn til jul så er jeg fornøyd. jeg kan ikke beskrive hvor mye jeg gleder meg til å ta julebaksten på mitt nye kjøkken og legge meg på mitt blomstrete nye soverom! stakkars mannen min jobber jo for hardelivet for at vi skal kunne komme oss inn til jul og han vil ikke gi meg noen korekt dato i frykt om å skuffe meg. men etter dette er gjort og vi kan flytte inn er det ikke sånn at vi kan puste lettet ut og slenge oss i sofaen, får da skal vi pusse opp kjellerleiligheten, greit å få det unna så vi kan få inn litt ekstra penger der.


mannen er nå nede og jobber iherdig som vanlig, lille tulla er hos svigers en tur og leker med tanta og onkelen sin som er hjemme en tur, de bor i oslo. og jeg sitter her og snufser og skulle så gjerne vært med å hjulpet på huset, men jeg må prøve å bruke denne fri dagen på å bli bedre så ikke jeg blir værre til i morra når jeg skal på jobb. jeg har lagt med litt div bilder fra huset for stemningens skyld, jeg synes innlegg uten bilder blir fryktelig kjedelig :) nå skal jeg ta meg en etterlengtet stimdusj og så gjøre litt husarbeid, kanskje jeg også tar meg en tur ned i huset og holder mannen med selvskap før vi skal til svigers og spise får i kål :) det er så godt, jeg får tygge godt så får jeg det nok ned i den tykke halsen min! ha en fin fin søndag alle sammen :)




lørdag 25. september 2010

det er lørdags kveld og jeg legger meg kl ni!


nå tar jeg rett og slett halsbettenelsen og den rennede nesa mi med meg og legger meg i senga med en bok og en kopp varm melk med honning! tok meg først min andre stim dusj idag og det hjalp godt!! men nå er jeg litt lei høst forkjølse og det ser ut som jeg blir værre isteden for bedre. jeg kan ikke huske og ha hatt sånn ordentlig vondt i halsen før at jeg nesten ikke kan spise noe, jeg har bare lyst å grine når jeg svelger maten. er det noe jeg kan få hos legen for at dette skal gå fortere over? hvis ikke gidder jeg ikke gå til legen :) ha en fin lørdags kveld alle sammen, jeg er sikkert ikke den eneste som sitter med høst forkjølsen idag og synes litt synd på seg selv!

Leah outfit:

nå har vi vært på butikken og henta pakke til Leah fra goboken og kjøpt lørdags godt. det blåser og regner så idag så vi droppet by turen og koser oss heller inne med lørdags godt og nye bøker. snart kommer pappan hjem og skal være hjemme med Leah litt imens jeg stikker en tur til søndeled på loppemarked, det krasjer helt med sovingen hennes ellers hadde jeg tatt ho med.
reinjakka er fra sweet memoris, støvelettene fra la redoute.no, bluse, tights og lue fra h&m. ull body under fra cubus.

fredag 24. september 2010

God helg




god helg alle sammen! jeg steller meg og venter på kusina mi som skal sitte barnevakt for jeg skal på kristine koth show på risør huset med svigermor og svigerinna mi. Leah pynter seg litt hun også, ble hun ikke fin? :)

torsdag 23. september 2010

kjøkken!!

wiiii! igår kom kjøkkenet og nå er det sånn halveis ferdig montert. mannen jobbet non stopp igår fra ca 8 om morran til halv ti om kvelden med to mat pauser på statoil :)Leah, mimmi og jeg var jo på svømming igår, så jeg og tulla måtte jo ned å titte litt idag før Leah skulle til bestemor.
det blir kjempe lekkert og jeg gleder meg til å se det ferdig! jeg er ikke mindre utålmodig på flytting nå kan du si :)

i hullet der kommer oppvaskmarskin med helt dekket front, under vinduet en hvit keramisk vask og mitt mellom vinduene en stor induksjons topp. ventilator eller vifte som jeg kaller det, har vi ikke kjøpt ennå så da jakter vi på en enkel en i børstastål.


mitt mellom disse skapene kommer en innebygd sitte benk og i hvert hjøre kommer det glass skap som skal gå helt ned til benken og helt opp til taket.



helt i hjørnet kommer det et tildekket kjøleskap og ved siden av kommer det microvn og komfyr, deilig å ha det i stå høyde og ikke minst barnevennlig :)




Leah lurer på om det går ann og ri på støvsugeren ellers begynte hun og pakke vekk verktøyet til pappan inn i kjøkkenskapene. hun sier det er huset vårt og vet jo hvor rommet hennes er men jeg lurer på om hun egentlig skjønner det...





å så fine krøller dette var mamma! eller det nye kommentaren hennes: å e dette mamma? på sikkelig god risør dialekt :) idag har vi kledd oss godt med ny flees dress fra inersport, kun 200 kroner for dette fine settet. for ett kupp :)

jeg kommer med flere oppdaterings bilder av kjøkkenet seinere når det har kommet mer opp!




tirsdag 21. september 2010

fliser på kjøkkenet:

nå har flisene kommet opp på kjøkkenet og jeg synes det ble veldig bra! veldig enkle hvite fliser med litt intresant form.
i morra eller i overimorra kommer kjøkkenet... wiiiii.. gleder meg veldig!

her ser man inn til kjøkkenet fra spise stua.


søndag 19. september 2010

vaskerom og fargeklatt:

jeg må jo så klart ha med et bilde av lille jenta mi fra idag, det er litt vitti at hun har blitt vant til at jeg skal ta "outfit" bilde av henne så hun steller seg automatisk foran døra og smiler når vi kommer ut. men idag var kritta på utsiden litt mer intresante... jeg elsker søndager men de går såå utrolig fort! idag har jeg gjort veldig mye forskjellig egentlig, er veldig fornøyd med dagen. på bildet under blir gulvet på vaskerommet flislagt av min flinke mann og jeg har malt litt lister. ellers har jeg fått skvisja inn kafê tur med venner, gå tur med barnevogn og gullklumpen og sussa litt på min nye lille yndlings nevø.
nå er jeg igang og rydde og vaske her, i morra er det mandag og tidlig vakt og en hektisk morra går litt lettere hvis man har orden føler jeg. så nå har jeg rydda bort leker og lagt på nye duker og sitter her og drøyer ut det kjedeligste! nemelig å vakse baderomma!! men nå får jeg komme igang, vil legge meg tidlig å få lest litt i en ny bok jeg har begynt på :) ha en fin fin uke alle sammen, jeg lar snart høre fra meg med bilder når kjøkkenet kommer denne uken!

Leah lørdags outfit:


må jo være fin når hun skulle på byen med bestemor :)
ull body og ull stilongs fra cubus, kjole, skjerf og veske fra hm og sko fra la redoute.

torsdag 16. september 2010

jeg savner:

fritid og turer med familien! søndags turen! på sopptur i fjor høst, vi fant kjempe masse deilige kantareller!
på brygga på utsiden av det gamle huset vårt.

på skitur i fjor vinter.


på fiske tur med sjekta sammen med gode venner.




gå tur til randvik stranda.


hver eneste fri dag eller søndag går til hus oppussingen og det er veldig lenge siden vi har hatt en dag sammen og bare kosa oss på tur. jeg gleder meg til vi kan kose oss på søndagstur med termos og boller igjen! med god samvittighet!

jeg drømmer om....

denne lekre spisestua fra ilva. og når jeg har funnet en jeg virkelig VIL ha er det vanskelig å finne en annen, får denne har de nemelig i danmark, svergie og island men selvfølgelig ikke i norge! hvorfor er norge altid sist ute? vi har vært i konatakt med de og de bringer ikke til norge, så da måtte utveien vært og hente det selv. men nå er ikke det det eneste problemet da, budskjettet på oppussingen har nok sprukket for en stund siden så vi må se hva vi sitter igjen med når alt er betalt og vi må få litt igjen til å gi kjellerleiligheten et liten løft så vi kan få inn litt ekstra penger der.
her er litt annet lekkert fra ilva som jeg heller ikke hadde sakt nei takk til. prisene er heller ikke så værst, litt dyrere enn ikea så klart men de er til å leve med. gå inn på nett siden og ta en titt, utrolig mye fint her.

foresten så spurte jeg mannen igår hva han ønsket seg til bursdagen som er 10.10 og tenkte kanskje det kunne vært deilig får han og få en fri dag til å for eksempel dra på fisketur noe han elsker og ikke har fått gjort på evigheter, men han ønsket seg dugnad på huset, så venner og familie det er bare og komme. dører og lister som skal males, masse rot som må ryddes og en del lass som må på dynga ;)


torsdag 9. september 2010

Johannes:

"tante Ida og Johannes!"
i natt ble jeg tante til en nydelig liten gutt, Johannes. han var bare helt skjønn og jeg ble rimelig babysyk idag!! vi har jo et x-strarom som må fylles etterhvert :)
gleder meg til de kommer hjem fra sykehuset så jeg kan susse og nusse og kose litt mer med han!

onsdag 8. september 2010

å vi lister og vi lister og det blir så fint og flott.....

det var vel en greit oppdatering? nei da, men det er stort sett det som skjer i huset for tiden! vi eller så klart mannen lister, og jeg maler lister! vi begynner og se lyset i tunnellen og enne på arbeidet! men jeg får ennå ikke presset noe innflyttnings dag ut av mannen, tror han er redd får å skuffe meg! men jeg teller ihvarfall ned dagene til kjøkkenet kommer! og etter planen er det 27.9 det skal være ferdig ca! jeg gleder meg såååå.
i tillegg venter jeg på min lille nevø som snart meller sin annkomst, søstra mi har termin til fredag så jeg kan bli tante hver øyeblikk nå :) gleder meg veldig til å se lille Johannes og holde en bitte liten baby i armene mine igjen.

Leah outfit:

sjekk rampe jenta da! bilde er fra igår og hun var rett og slett en ramp! vill to åring som kryper ut av vogna og løper rett ut i veien mitt i byen er lik svært stressa og sliten mamma! hun pleier altid og være sååå snill og rolig i byen men i går var det stress tilstander altså, foreksemple når jeg sto i en butikk med ho og snudde ryggen til i to sekunder hadde hun spasert ut av butikken og videre bortover fortauet, aner ikke hvor hun var på vei jeg! bare litt lei av å vente på mamma kanskje! idag skal hun på svømming med mimmi, det blir spennende. skulle gjerne vært en flue på veggen og sett idag men.. får vel spør om referat seinere :)

fredag 3. september 2010

farge på utgangs døra:

hvilken synes du? mannen synes den lyseste mens jeg heller mer mot en mellom farge som foreksempel den nest nederste. god helg foresten, har vært en tur og malt litt lister så nå skal jeg hoppe i dusjen og rekke en liten kaffè tur før jobb kl 15.

utfordring:

jeg har blitt utfordret av en annen blogger, og tar så klart den:
Her kommer reglene:
1. Skriv ti ting som ingen vet om deg.
2. Legg ut et bilde av et av dine beste minner.
3. Legg ut et bilde du liker, og fortell litt om det.
4. Legg ut et bilde som du ikke liker.
5. Utfordre noen andre.

10 ting dere ikke vet om meg:
-jeg har tattovering av en maur.
-jeg møtte mannen i mitt liv når jeg var 17 år og vi var sammen i to uker før vi sa "jeg elsker deg" til hverandre og pratet om at vi skulle være sammen resten av livet. dette er så klart min nåværende mann!
-jeg flyttet hjemme fra og til en annen by når jeg var 16 år og inn med mannen min når jeg var 17.
-jeg har danset klassisk ballett fra jeg var 4 år til jeg var 18 år.
-jeg tar på meg joggebukse og av meg bh så for jeg kommer hjem fra jobb.
-jeg har et nettshoppings problem.
-jeg kan sulte foran brød boksen og spiser heller en posepotetgull en å lage meg en brødskive når jeg er sulte og aleine hjemme.
-jeg skriver lister om allting og har en egen liten bok full av lister som jeg skriver i nesten hver dag.
-jeg må helst ha tre kopper kaffi før jeg begynner å bevege meg om morran.
-jeg kan bare bøye ni tær. -her er et av mine beste minner, nemelig bryllups dagen vår 14.7.07. selv om det regnet som bare det og jeg var gørr nervøs hele dagen og kjempe sliten på slutten av kvelden.

-her er et bilde jeg liker, det er etter bryllupet og jeg og mannen reiste to uker til mallorca. vi slappet av, drakk og spiste. her gikk vi tur på stranda og jeg får bare en helt bekymrings løs følse over meg av å se på dette bildet.

- dette er et bilde jeg ikke liker, var heller ikke klar over at det fantes side jeg egentlig ga mannen forbud mot og ta bilder før etter babyen kom ut. tror jeg aldri har følt meg jævligere enn jeg gjorde akkurat her. alt var ubehagelig helt ut i finger tuppene, jeg var en vandrene vannballong under slutten av svangerskapet og her var jeg på overtid med rier som var satt i gang og ville ikke noe annet enn å få den ungen ut. når jeg ser på dette bildet husker jeg hvordan jeg følte det her og det var ikke bra, MEN så klart kjempe bra etterpå da når Leah kom ut.


så skal jeg sende den videre da gjør jeg det til min venninde kathrine og min en jeg har gått i klasse med margarita.