fredag 30. september 2011

nydelig babytøy fra cubus:

cubus er en av mine favoritter når det kommer til baby og barnetøy av "billig kjedene", det søte settet og den søte sparkedressen er 80% ull og kostet ikke mer enn for annet baby tøy. jeg kjøpte det i str. 56 og pakket ned det to delte settet i sykehusbagen som jeg har så smått begynnt å gjøre klar. jeg små skremte mannen litt med at hvis jeg ikke har fått pakket ferdig bagen og fødselen starter så må han gjøre det, så da fikk jeg beskjed av en redd mann at den bagen kunne bare pakkes og være klar med en gang. stakkars, kanskje ikke så rart når han ikke er vandt med å pakke til seg selv en gang. handlet også inn det jeg regner med er de siste små innkjøpene nå før jeg går i fulstendig hvile og rugemodus (ikke helt da, merker disse "bygge rede" hormonene begynner å komme), men jeg kjøpte ihvarfall inn sutter, stellematta, ammepute og til å med noen pakker med bleier. når jeg kom hjem var jeg i fullgang med å ordne til en liten stellekrok på benken på vaskerommet får å se hvordan det vil fungere å ha det der, det ble riktig så koselig (skal blogge et innlegg og det seinere med barnerommet og alt når det er ferdig) og når tulla kom hjem som hadde vært hos bestemor etter barnehagen tok det ikke lang tid før stellebord, bleier og sinksalve var i bruk og dukken fikk gjennomgå. tror det er en liten jente som gleder seg veldig til å bli store søster, og hun som vanligvis er stuptrøtt halv sju fikk vi ikke i seng før kl åtte da hun var i full gang med å styre og stelle med dukken i Marie sin seng og flyttet ting som bilsete, badebalje og sovekurv inn til seg så dukkene hennes kunne bruke det. koselig at hun er så intresert og engasjert da, men det kan jo også bli litt tungvindt når alle bleier blir oppbrukt til ikke eksisterende dukke tiss og jeg må lete huset rundt etter suttene hun har gjemt unna i en av veskene sine. ha en fin fin fredag alle sammen, nå må jeg stikke til tannlegen og fikse en tann jeg knakk forje fredag :/ gruer meg litt for aner ikke hva han skal gjøre med den og om det blir vondt, blir ihvarfall helt sikkert dyrt.. hehehe...

-Klem fra Ida-

tirsdag 27. september 2011

høst stemning i stua med "nytt" sofatrekk på og hjemme sydde putetrekk!!














da er det beige sofatrekket blitt vasket og kommet på, det blomstrete er ryddet vekk og får ikke se dagslys igjen før til våren. og så har jeg sydd noen pute trekk i samme fargetonene får å "tone" det hele ned med litt mindre rosa og knalle farger. jeg liker godt pastell farger med masse mønster og blomster, men når høsten kommer og det etterhvert også nærmer seg jul synes jeg det er koseligere med litt andre farger hjemme. men de rosa pelagoniane skal så klart få bli :) skal også gjøre resten av stua "høst" klar etter hvert, venter på en stor lin duk til spisestua som jeg har bestil på hm home. ha en fin høst-tirsdag videre alle sammen, her er det en perfekt høst dag med strålende sol og gule og røde blader rundt forbi, en ting jeg merker veldig godt med å være gravid på denne årstiden er at jeg savner veldig å gå tur i det fine været og den deilige friske høst lufta. gleder meg til å ut å trille vogn igjen ihvarfall, håper vi får en snø løs vinter i år.


-Klem fra Ida-

mandag 26. september 2011

nytt i høst/vinter garderoben:

snart på tide og tenke på vinter tøy til de minste, kjøpte nye vinter sko til Leah i dag på eurosko, falt for disse fremfor de typiske "barnehage" vintersko med borrelås i skrikende rosa eller lilla. disse kan hun ha både i barnehagen og de er fine til andre plag på fritiden. prisen var ikke så aller værst heller, 499. så nå håper jeg bare det er gode sko. hun skulle egentlig også hatt et par litt varme jogge sko som hun har plass til litt gode sokker i, de hun har nå er i str. 25 og litt trange. lille jenta mi vokser ut av sko fortere enn jeg rekker å finne nye til henne altså. i fjor vinter måtte vi kjøpe inn nye vinter sko mitt i sesongen da de plutselig var for trange.
kjøpte også et nytt flees sett til henne, i fjor kjøpte jeg et rødt helly hansen flees sett og det brukte vi kjempe masse i vinter, de er i str 4 år og det passer enda, men tenkte å ha det i barnehagen da jeg fant dette fine sette i bergans til bare 399 og kjøpte det i str 5 år som jeg gjør med alt tøy til henne nå, det er litt stort men ikke noe som ikke kan ordnes med en liten brett i armen og jeg føler det blir meningstløst og kjøpe tøy som akkurat passer. tenk hvis man kunne få flees sett fra bergans til voksene for bare 399 da, jeg har en flees bergans genser og da måtte jeg gi 700 bare for den, men så skal jo ikke jeg vokse ut av det da :) og så kjøpte jeg en to pak tynne flees gensere til 199. så selv om lommeboka ble en del tynnere idag føler jeg det ble gjort noen kupp. fikk også kjøpt meg en bag, siden vi for noen år siden kastet alle bager med ødelagte glidelåser noe som var alle bagene vi hadde. og jeg må jo snart begynne å tenke på å pakke en sykehusbag!! kun 5 uker igjen til terminen nå...

-Klem fra Ida-


torsdag 22. september 2011

TORSDAG:



Ønsker alle en fin og deilig høst tordag!

onsdag 21. september 2011

nytt gulv på babyrommet:

da har jeg fått det som jeg ville, rosa ruter på Marie sitt rom! litt av en hau med maskeringsteip som jeg nettopp har fjernet! rutene er ca 40x40 cm.
mannen fikk valget om å male veggene eller ruter på gulvet, og da ble det gulvet!

her er etter første strøket, ser bra ut men ikke så lett å se før teipen kommer av å man ser når rutene går i hverandre med rette hjørner.

mannen igang med maskeringen, det tok "bare" tre timer.

rommet før vi begynt, fargen skagen på gulvet som vi har brukt på alle soverommene.



jeg ble veldig fornøyd med resultatet og mannen har gjort en super jobb. nå er det bare den forferdelige jobben igjen med å male sprinkel senga og så gleder jeg meg til å begynne å innrede og gjøre de siste koselige små tingene som gjør det til et koselig babyrom! rutene gjorde faktisk at rommet ser litt bredere ut enn det er også, det er et ganske lite rom iforhold til de andre somrommene og det er mer langt enn firkantet. men med rutene ser det faktisk større ut! Leah har sovet på maddrass på gulvet på vårt rom i to netter nå imens vi har malt pga den gasser så den malingen og hun har soverom vegg i vegg. det har vist vært kjempe spennende å sove på gulvet hos mamma og pappa og hun har mast om å legge seg i halv sju tiden de siste dagene i motsetning til å krangle om å ikke legge seg ellers. så det blir spennende om det går greit å flytte inn på rommet sitt igjen idag da :)


-Klem fra Ida-

tirsdag 20. september 2011

"har jeg alt på stell?"

en nyfødt Leah Sofie og en sliten fornøyd mor
en veldig stolt pappa og en helt perfekt liten skapning, helt ny i verden.



det begynner å nærme seg at vi blir flere i familien her, nå er jeg i uke 34 og det er kun 6 uker igjen. det har liksom hele tiden vært så lenge til har jeg følt, men nå plutselig er det ikke så lenge til lenger. hode begynner å surre og jeg lurer på om vi er klare, og har alt vi trenger. jeg har pakket ut Leah sitt gamle baby tøy og lagt i en komode, men det er jo så mye bomulstøy og ikke noe serlig for kalde dager. dette lille nurket blir jo født på en helt annen tid på året enn storesøstra si. jeg har kjøpt et par bodyer og strømper i ull, og så tror jeg bare jeg må si når vi kommer til det tidspungtet om jeg må handle inn mer ull. kvalitets ulltøy til de små koster jo litt mer enn annet baby tøy som man for eks får på hm, og det er liksom ikke å hamstre inn på samme måten. samtidig så har vi jo en 3 åring også som stadig vokser ut av klær og trenger kvalitets tøy og varm tøy å ha i barnehagen og ellers. stakkars lille Marie kommer bare til å måtte arve slitt tøy etter storesøster, plutselig skjønner jeg hvordan lille søstra mi altid har hatt det. jeg har ett par små ting jeg skal kjøpe inn før jeg legger meg helt på lat siden og bare venter på den lille sin ankomst, sånnt som sutter, gulpefiller osv. ellers har vi jo de store tingene som vogn, skinpose, senger og vippestol. på en merkelig måte føler jeg meg også mindre klar denne gangen enn med Leah, men da snakker jeg ikke om utstyr men sånn for "jobben" som kommer. det kan jo kanskje ha noe å gjøre med at nå vet jeg faktisk hva det innebærer, det store ansvaret med å ha en baby i huset og den store omstillingen i livet og hverdagen. jeg tror alle som har opplevd og bli foreldre første gang kan være enig i at det har ingen ting å gjøre med hvor gammel mann er eller hvor mange bøker man har lest på forhånd, man kan aldri helt vite hvordan det er å få en baby i hus før man faktisk opplever det. men hvis noen har noen tips til meg om hva man kunne trenge til denne lille som blir født på en litt kaldere års tid, eller andre ting jeg kunne ha glemt så "spytt ut". må jo også si at jeg gleder meg veldig til å holde lille Marie i armene nå, jeg føler nesten jeg kjenner henne og koser meg litt når vi "dytter" til hverandre i siden av magen og når jeg merker at hun kvikner til og begynner å sparke når hun hører pappan sin eller storesøstra si. og til slutt må jeg bare nevne at det nok ikke blir de hyppigste bloggoppdateringene fra meg fremover, kroppen er tung og bekkenet kranglete så jeg må ta ting med ro og da synes jeg det er litt greit å si ifra på forhånd så slipper jeg å sitte med dårlig samvittighet for å ikke komme med "noe nytt" hele tiden.


-Klem fra Ida-

lørdag 17. september 2011

lørdags syssel...

husker dere loppis tingene jeg kjøpte for en stund siden? de trengte jo en real oppussing, den lille komoden/nattbordet er malt og det er også armlenene til stolen. stoff kjøpte jeg også inn når jeg var på stoff og stil og nå har mannen og jeg sammen trekt om stolen.kjøpte dette stoffet fordi jeg ville ha et som var litt "barnslig" på barnerommet og så liker jeg godt den turkise fargen i bakgrunnen, valgte det også litt pga det kun kostet 50 kr metern og jeg var ikke sikker på resultatet og ikke ville bruke for mye penger på et dyrt stoff da.
her er vi i full gang med måling, klipping og stifting. og litt diskutering blir det jo når man skal til på et slikt prosjekt sammen og begge vet best og har den beste løsningen. men det var jo deilig å være to til dette, hadde jeg skulle gjort det aleine hadde jeg bare sydd et løst trekk til men med stifter og uten at beina var på gikk det jo mye fortere pluss at det ble et finere resultat.

mannen skrur på beina igjen, en gang feil og så en gang riktig :)

og vips en gammel sliten stol fra 50 tallet kjøpt for 50 kr på loppis ble til en litt fresjere og litt "leken" gynge stol som kan passe yppelig på det nye baby rommet.



helheten på det nye babyrommet skal jeg vise dere seinere, pga sykdom har ting som vi skulle ha gjort unna den siste tiden ikke fått blitt gjort, og vi har vurderet og drøye hele barnerommet en stund, fordi av erfaring flytter jo ikke den lille inn der med det første, men bor jo ved mamma sin side til hun er ganske så gammel. men så vil jeg jo så gjerne ha ting "litt på stell", hvis dere skjønner hva jeg mener? så maling og flere ruller med maskerings teip er kjøpt inn og så fort sjansen byr seg skal mannen begynne på rute gulvet som jeg har totalt innstilt meg på på baby rommet. nå er det gamle malte tregulv, likt på alle tre rommene, med fargen "skagen" den ser beige ut på farge kartet men mer lys grå ut på gulvet. så nå skal det altså kommer rutter i lys rosa oppå denne fargen, på skrå av gulvet. tror du ikke det blir fint? jeg ser ihvarfall for meg alt det kan bli veldig fint. veggene beholder vi i fargen bomul, og så leker jeg meg heller litt mer fargerike møbler og andre detaljer. har også en plan om å male sprinkel senge, det tror jeg kan bli et h..... :/ men vi prøver. men nå skal vi nyte resten av lørdags kvelden, kanskje med en film etter hvert. elsker når det stormer ute på kvelden sånn som det gjør nå. tenne stearinlys og krype under teppet med en kopp kakao kanskje...


-Klem fra Ida-

fredag 16. september 2011

"lufter ut sjukdommen"











lungebettenelse i to uker anbefaler jeg ikke til noen, endelig virker antibioticaen jeg har fått etter å ha byttet en gang, vært tre ganger til legen og to ganger på legevakta i arendal. og det å være gravid gjør jo så klart ikke ting lettere, jeg har hatt ekstreme smerter i ribbeina på venstre side(noe som endelig begynner å avta) som følge av at jeg har vært til legevakten pga pustevansker og jeg var en periode sikker på at jeg hadde hostet på meg et brist i ribbeine. men det har jo ikke vært noe å gjøre med, å jeg har jo heller ikke kunnet dope meg ned på sterke medisiner, men endelig er jeg på bedringensvei, idag har jeg (stolt) kun tatt en parasett og ikke noe hostedempende eller andre ting siden onsdag!! idag har jeg til å med følt meg så pass at jeg har skiftet på sengen/rede mitt og luftet ut soverommet. jeg har bokstavligtalt hatt et rede i senga nå i to uker, med alt jeg har trengt innen for rekkevidde, klinex, et hav av halspastiller, drikkeflaske og spy/spytte bøtte(ekkelt men sant). jeg har rett og slett kun konsentrert meg om å puste riktig uten å få hosteanfall hele tiden og ellers har hele dagen og natten gått til å prøve å få litt etterlengtet søvn. jeg har ikke en gang orket og sitte med den bærbarepcen og surfet min daglig dose med blogger, og da er jeg dårlig da. men nå håper jeg snart å være tilbake med vanlige innlegg med gjevne mellomrom igjen snart, og imellomtiden kommer det noen bilder av det litt mer freesje rede(soverommet) mitt som jeg har fått luftet idag.


-Klem fra Ida-

fredag 9. september 2011

velkommen til familien host og hark!!



som dere kanskje skjønner av mitt fravær er det sykdom som regjerer her ennå. jeg våknet søndags morran med influensa og har vært dårlig siden, er heldigvis på bedringens vei nå, men det værste er denne hosten. jeg får ekstreme hoste anfall og sover svært lite og veldig dårlig på natta, som gravid vil de selvfølgelig ikke gi meg noe hos legen mot hosten, jeg er også sterkt imot og ta noe som kan være skadelig for barnet i magen, men når det går så utover alt annet som det gjør noe skulle jeg gjerne hatt mulighet til å "dope" meg ned og fått litt søvn. jeg hater syting og klaging så det skal jeg slutte med nå med en gang, var ikke derfor jeg "kom hit". men ville bare si hei og hopp, jeg har ikke glemt bloggen så klart. tenker på det hele tiden. men jeg må nok komme tilbake når jeg har noe å blogge om og når formen er der. idag har jeg faktisk vært ute av byen en tur, en kjapp til til Arendal og skulle kjøpe bursdags gave til min søte nevø som er 1år idag!!!! hurra for Johannes! sett reklamen for coop obs på tv? hvor de reklamerer for ulldress til barn for bare 199? ja den hadde jeg ihvarfall tenkte å kjøpe, men det var så klart meget utplukka. fikk ihvartfall kjøpte bursdagsgave og kunne heller ikke dy meg når jeg fant hvit brio kjøkken til kun 299!! så da måtte jeg jo kjøpe det til tulla mi, har kikket på det lenge på nettet og hatt lyst til å kjøpe det. men vi sliter litt med særring for ingen ting(??) her i huset for tiden, så er litt usikker på om nå er den rette tiden og gi en gave(?) vil ikke oppfordre den dårlige oppførslen. noen tips fra andre små barnsforeldre som har vært gjennom samme greia?? hjelp? nanny 911 :P når jeg snakker normalt til henne som jeg gjør et par ganger eller mer, hører hun rett og slett ikke i det hele tatt, så hever jeg stemmen litt og så er det grining med en gang?! phhuu.. virkelig tålmodighets prøve det der altså. men nå er det ihvartfall helg, og med et bilde av de fine liljene jeg kjøpte til meg selv idag vil jeg gjerne ønske dere alle sammen GOD HELG!



-Klem fra Ida-

lørdag 3. september 2011

titter bare innom...

..For å si, håper alle har en god helg og fortsetter med det...

lille rare frøkna mi som poserer på de merkligste måter forran kamera.

Litt stille fra meg de siste dagene? vært litt slitene her i huset, forkjølsen har tatt oss alle mann på forskjellige måter og nyvåer. så her er det bare rolig og avslappende helg, igår la tulla seg kl 18, utmattet etter barnehagen og ikke lenge etter gikk jeg og mannen og la oss med film og godis på senga. men ville bare si "hei" og "god helg" til dere!


-Klem fra Ida-

torsdag 1. september 2011

Nytt lesestoff:





fikk meg ny bok i går, denne fanget nemelig oppmerksomheten min med en gang når jeg så den hos bokhandlern forje uke og igår hintet(mer tigging) jeg veeeldig til til mor som kjøpte boka til meg. jeg har en forkjærlighet til 50 talls klesstilen og skulle gjenere hatt kunskaper til å lage 50 tallskjoler til meg selv, men jeg har et problem med å forstå oppskrifter og derfor holder jeg meg til å sy putetrekk, tepper og vesker. men nå skal jeg lese og forstå litt mer tenkte jeg. jeg blade igjennom og små leste litt i boka igår og den virker veldig grei og å forstå, så kanskje jeg blir sendenes i hjemmelagde 50 talls kjoler etterhvert, når jeg har fått figuren min tilbake da så klart. ellers driver jeg også å små strikker litt, savner å ha noe i hennene når jeg ser på tv om kvelden, og siden jeg ikke er den mest talentfulle strikkeren blir det helt enkle lapper som jeg tenker å sy sammen til slutt, så for vi se hvor lenge jeg gidder å holde på om det blir noe til Leah sin dukke, babyen eller kanskje et større teppe? ellers har jeg følt meg litt hanglete i form og sliten idag, så jeg har sovet bort nesten hele formiddagen :/ men sånn er det noen ganger, må bare lytte til kroppen. nå kommer snart mann fra jobb og unge fra barnehagen så da får jeg smelle sammen en middag før det først er et møte med banken og så et møte på jobben min ikveld. ha en deilig tordag alle sammen, snart er det jaggu helg igjen :)


-Klem fra Ida-